Kategorier
Anmeldelser

Oppkast – Oppkast (EP)

Kort og tight.

Plateselskap: Ikke oppgitt
Studio: Ikke oppgitt
Bak spaker og knotter: Ikke oppgitt
Artwork: Ikke oppgitt

En svært kort EP med solid rølpepunk. Riffene og strukturene er ikke av de mest fantasifulle, men bandet leverer en svært god intensitet og energi. Vokalen er kanskje det aller sterkeste leddet. Vokalen er kul og har en slags preg av hes whiskeystemme uten å gjøre seg til. Det gir det lille ekstra. Trommene er også svært tighte og solide.

Det mest overraskende er låta «Alltid Tid For Pils» som kjennes litt ut som deres versjon av Kvelertak sin låt «Kvelertak». En mer klassisk rockelåt enn en punkelåt. Her merkes også en noe underlig norsk uttale. Men ettersom Råkkfolk ble opplyst om at 2 i bandet er brødre fra Sør-Afrika, mistenker vi at vokalisten er derfra, så at han hopper ut i en norskspråklig låt er både ballsy og gir en kul sjarm. Dette er også EP’ens sterkeste og mest gjennomførte låt som har høy allsangfaktor.

Alt i alt kanskje litt i korteste laget, men låta «Alltid Tid For Pils» er en genuint fet låt som veier veldig opp.

+ Mixen er kul og passende.

+ Velspilt.

+ Vokalen har masse sjarm.

+ «Alltid Tid For Pils» er upåklagelig catchy.

– Blir veldig kort.

– Varierer noe i stil som gjør det vanskelig å få en feel på bandet’s overall sound på så kort tid med så korte låter.

– Noe tekst med mer dybde enn å drikke alkohol hadde vært kjærkomment.

Råkkfolkscore: 6,5/10