Kategorier
Artikkel

En prat med Ole Fredrik Halvorsen om «Musikk På Taket»

Vi tok en prat med festivalsjef Ole Fredrik Halvorsen om det å sette opp en musikkfestival på taket av ei pølsebu.

– «Musikk På Taket»? Hva i alle bananer er det?

«Musikk på taket» er en festival skapt av Osloband for folket, det starta for 4 år sia når jeg med mitt daværende band spurte om å spille konsært på taket av Syverkiosken. Vi traff ikke helt på dagen. Det pøsregna og vi måtte bygge pressening over hele bakgården. 2 år etterpå spurte Erlend (Syverkiosken eier) om vi ville ha det igjen.
Den gangen hadde vi konsært med 6 band i sommersola! Det var så vellykka at for noen dager siden ringte Erlend meg opp igjen for å ha det i år. Når jeg kom bort til kiosken ga han meg en bok fylt med telefonnummer og sa «her er band som vil spelle». Så nå har jeg satt igang og ordnet utstyr, band, promo og scene på et budsjett av 0 kr.

– Hvem sin ide var det?

Jeg kom på det når jeg åt pølser utafor kiosken på den her tia for 4 år siden. Jeg spurte Erlend der og da, han var like gira som meg, så vi starta det med en gang.

– Hvorfor akkurat Syverkiosken? Og hvorfor på taket?

Vel, vi hadde bandrom på Aleksander Kiellands plass før. Så den første tanken var at det ikke var så langt å bære utstyr.

– Hva tenker eierene av Syverkiosken?

Erlend er meget gira, kan se for meg at det er en del folk som kjøper pølse på en slik dag.

– Erre HMS a? Ingen frykt for at taket kollapser?

Øl og sprit på toppen av et tak fullt av kabler er ikke akurat Helse eller Sikkerhet, men miljø backstage og frontstage skal det ikke stå no på. Taket er for det meste trygt der vi spiller så lenge man ikke går ytterst ved bua, der er det morken bæring i bjelkelaget.

– Truru det blir Naboklag-o-rama?

Litt skuffa over at vi ikke fikk noe naboklager i fjor. Vi satt ikke opp varsel før uka før. Men alle banda skal øve inn Guns of Brixton i tilfelle politiet kommer i år.

– Hvilke band kommer?

Jeg driver å går igjennom alle banda nå. De som har spilt før og ikke ødelagt utstyr får førsteprioritet. Lineup’en kommer ut i løpet av uka, men kan røpe at det er en ganske rocketung gjeng i år foreløpig.

– Når er detta herre her a?

Det er 15 juni, har skrevet 16-22, men kan se ut til at det må utvides tidligere og ut natten for å få plass til alle. Er i dialog med Kasbah og Mustard om å ha en roof-off på dems scene for å få plass til alle.

– Lykke Til!

Takk skarru ha.

LINK TIL EVENT: https://www.facebook.com/events/356782935182941/