Kategorier
Anmeldelser

Töddla – Fivreld (EP)

Låtene er der, men produksjonen er ikke det.

Trommene låter som ett småbillig elektronisk trommesett, gitarene låter «rett i lydkortet» og det skal tidvis trøkkes altfor mye tekst inn uten å ha tiden til det. Helhetslig låter miksen ubalansert og ujevn.

Men låtene er der. De får til en kul stemning og riffene og groovene er kule. Bandet burde jobbet litt mer med produksjonen. At det låter så billig og halveis gjør ikke låtene noen som helst tjenester på noe vis. Det blir låtende som til nøds en pre-prod. Det eneste som holder ett godt nivå er vokallyden som er klar og god.

Alt i alt fremstår bandet som de ikke har giddi å legge litt ordentlig tid og penger i en god miks og eventuell trommeinnspilling. Det er synd, fordi låtene er kule. De bare låter fryktelig ubalansert.

+ Velspilt.

+ Vokallyden.

+ Låtene i seg selv er gode og man kan høre hva de prøver på.

– Gitaren for karakterløs og har en «rett inn i lydkortet» uten å i det hele tatt justere på en god vst-plugin.

– Trommene låter billig el-trommesett.

– Førstelåta «Fivreld» kjennes ut som den har unødig mye tekst trøkket inn i versene. Gjør at låta puster dårligere enn de andre.

– Miksen mangler polering på alle plan utenom vokal. Gitaren for lite topp og presence og trommene altfor høyt og frampå. Skulle tro det var en trommis som hadde miksa. Her er det små grep som kunne forbedret helheten betraktlig.

Råkkfolkscore: 4,5/10