Kategorier
Artikkel

Noen tanker om årets Betong Punk & BBQ 2019…

Dangerface frå Stæææævæææængååå var all over the place… på den gode måten. De er forresten Dangerface frå stæææævææængåååå!!! Foto: Inger Lise Gjerdebakken (Edit: Råkkfolk FOTO)

Heisann, Eric her..

Jeg er den første til å innrømme at punk ikke nødvendigvis er sjangeren aller tettest til mitt hjerte, Cato fra den forhåpentlig kommende podcasten «Punkepolitiet» skal gledelig få arrestere meg på det groveste for det.

Men til tross for å ikke være forelsket i sjangeren, er jeg dog blitt forelsket i ett miljø som jeg ved en hver anledning vil hylle og lovprise. Norge sitt punk-rockmiljø er per øyeblikk noe helt spesielt.

Betong Punk Og BBQ fronter seg som en festival, selger billetter som en festival og promoterer seg som en festival. Men det kjennes ikke ut som en festival. Det er en samling av kjente, en sommerfest for miljøet, en hyttetur hvor alle er invitert, en jævla god gruppeklem. Det er rett og slett for koselig til å bli være en rendyrket festival. Det er bedre enn en festival.

Kjærligheten i blikket er ASTRO-nomisk. Foto: Inger Lise Gjerdebakken (Edit: Råkkfolk FOTO)

Årets festival har vært utfordrende for gutta i Astrobabes som arrangører. Det fremstår som om DNS har ikke spilt ball på en spesielt god måte og Astro-pojkarna har måtte løpe ille mye ekstra på grunn av elendige langpasninger. Men de har gitt alt de kan og dratt i land en knall innsats de kan være godt fornøyd med. Lett banens beste.

Herlig grill med en herlig folkelig grillmester. Foto: Inger Lise Gjerdebakken (Edit: Råkkfolk FOTO)

Klart det var ting som skurra litt, men ingenting som hadde noe å si for noen. Grillen starta opp litt seint, forskyvninger, litt farting opp og ned for å skaffe øl, litt bytter av band osv. Sånt skjer. Hørte ingen klager. Alle var der for å se punk og drækka og kose seg. Kanskje ei pølse eller to. Alt annet var bare «ting som skjer». Ingen store «skuffelser», bare «endringer».  Tyngste var kanskje at Freedumb måtte trekke seg, men Faenihælvette stilte opp med ett mini-set folk var svært fornøyd med.

Pre-sæws prat med Dangerface. Foto: Inger Lise Gjerdebakken (Edit: Råkkfolk FOTO)

Vi hadde muligheten til å dunka ut en kjapp med noen av kara i Dangerface som også var ille koselig og til tross for å være relativt tidlig på dagen (18:00 er tidlig om man er fyllesjuk!), stilte folk opp og det ble en koselig og intim affære. Vi håper selvsagt på en invitasjon neste år og kanskje en sterkere saus! Både video og podcasten kommer om få dager.

Truru du kan ha det koseligere enn på Punk & BBQ? Forgetaboutit a! Foto: Inger Lise Gjerdebakken (Edit: Råkkfolk FOTO)

Alle tilstede fikk servert mange fantastiske konserter hvor, for undertegnede, Forgetaboutit, Domi og Dangerface stod ut som de virkelig sterkeste. Tre band med unektelig energi. Forgetaboutit med sine stødige vokalharmonier, dryge samspill og sinnsvake trommis, Domi med sin «so cheezy it’s good»partyfaktor og Dangerface med sin brutale hardcoreintensitet.  Disse tre banda veide lett…lett.. opp for den latterlig lave summen av ett festivalpass. Som virkelig er latterlig lav.

Råkkfolk hevder dette er folk man kan STOLe på. Foto: Inger Lise Gjerdebakken (Edit: Råkkfolk FOTO)

Punk & BBQ er ett fantastisk konsept som vi alle håper lever videre i mange år. Det kommer ikke til å ha noe å si hvor det er, så lenge kollektivtransporten tar deg dit. Ånden i dette arrangementet er nå så sterkt at det eneste som kunne spolert det er om det blir alkoholfritt. Gud forby.

Råkkfolk gir en applaus til arrangører, alle som har vært involvert, alle som har spredd budskapet, alle som har tagga masse greier i de sosiale medier, de som har grilla, de som har løfta crowdsurferne, de som jubler for hver låt, de som har kjørt bil i timesvis for å spille der, de som har tatt bilder og filma, de som har stått litt lengre bak og nikka rolig med hodet, de som har high fiva banda når de er ferdig og de som har hjulpet banda vet å kjøpe merch, de som solgte billetter og satt på bånd med ett smil om munnen. Det blir stemning av sånt.

HYLL PUNK & BBQ!

Sees vi neste år?

Visst faen sees vi neste år.

 

Takk til Inger Lise for bilder. <3