Kategorier
Anmeldelser Artikkel

Høstsabbat: Dag 1

Årets Høstsabbat er igang og Råkkfolk var tilstede for å bivåne hjerteligheten. Dag1 startet forholdsvis smertefritt med bunnsolide prestasjoner fra flere band.  Suma hadde noe brutal lyd nede i kjelleren og var kanskje ikke den sterkeste lydmiksen der nede den dagen, det ble for det meste drønnete og durete med Melvins-trommer direkte i ansiktet. Kult, men fikk litt motvind pga lyden. Scraeckoedlan sine gitardetaljer og noe mer «party-stoner»tempo gjorde at man kunne syntes det så visuelt kult ut oppe på kirkescena, men man får lyst til å se dem igjen uten at man føler hele bandet drukner hen i en slags blaut reverb. Uptempo er tricky å få til i det rommet. Kirkescena funker, fra fjorårets erfaringer, best til litt mer seige og stemningsfulle band. Utenom dette var lyden stort sett god på alle scener og Astrosaur på Verkstedet var innertier på lydfronten. Det kunne gjerne durret litt mer i vegga, men kanskje man bare er bortskjemt fra kirka og kjelleren aka The Crypt.

Noen av Råkkfolk sine høydepunkter fra dag 1:

Electric Eye: Perfekt lengde på set, fet lyd og en maskin av en trommis. Kunne gjordt mer ut av lys. 8,5/10

Astrosaur: Samspilt av en annen verden, kreativt, fet lyd, velspilt, kule videoer og lys. 9/10

Kaanan: Kul White Hills/Earthless hybrid. Fete effekter og solide jams. Burde spilt litt senere. 7/10

Yatra: Solid og gritty black metal doom. Soloer i HOF-stil og beinhard lowend i bassen. 7,5/10

Dag 1 var en glede og det Henning beskriver som «ett russetreff for stonerrockere», «en slags Roadburn Light?».

Vi sees på dag 2!

PS: ANTIBAC VED PISSOARENE UTE! IT’S NEEDED!

PS Part Deux: Var det ikke større matutvalg ifjor?