Kategorier
Albumanbefaling Auduns Juveler

Auduns Juveler #10

Margfolket – The Imaginary Kingdom

Råkk meg her og råkk meg der. Erre så viktig at det er så jæskla råkkete da? Kvalitetsmusikk kommer definitivt i mange formen og i jeg er vel en av de mange som like musikk for musikkens skyld og ikke nødvendigvis på grunn av hvilken sjanger den er i. Give credit where credit’s due! Bak den «beinharde»,  og etter hvert ganske utspilte og til tider lite innovative, rock -og metalhorisonten befinner det seg nemlig et helt univers av fantastiske band som venter på startskuddet for å smøre dine intetanende øreganger med alskens fabelaktige toner. I kveldens episode skal vi til det mystiske og sagnomsuste Hedmarken, til selve Edvard Munchs fødested. Her møter og også tonene fra Margfolket og deres «The Imaginary Kingdom» 

«The Imagninary Kingdom» så dagens lys i 2010, men bandet eksisterte i flerfoldige år på konsertscenen før debutalbumet ble sluppet. I sitt eget presseskriv beskriver de førsteskiva slik; «Margfolket henter sin musikalske inspirasjon i hjertets dypeste avkroker og i sjelens vakreste soloppganger. Tekstene blir til i krysningspunktet mellom virkelighet og fantasi og med sitt debutalbum The Imaginary Kingdom tar de lytterne med til en strand hvor en liten gutt er så opptatt med å bygge sitt fullkomne sandslott at han glemmer både tid og rom. Idet solen synker i havet sovner han i strandkanten og vi får bli med inn i en verden hvor alt er mulig. The Imaginary Kingdom er lydsporet til dine innerste drømmer!»

Ikke bare er det noe vakkert og drømmeaktig over albumet, men det er også drapert i et slags film noir-filter hvor dette lett kunne vært soundtracket til en røykfylt jazz-bule på 1920-tallet i Paris. Margfolket er sabla sylskarpe på velplassert melankoli uten at det på noen måte blir over the top, men føles heller som en kjærkommen sonisk klem. «The Imagninary Kingdom» befinner seg i krysningslandet mellom pop, jazz, tango, ørkenrock i spedd mandolin, trekkspill, fele og blåserekker, det hele toppet med vokalist Kjetil sin meget stødige røst og fabelaktige låtstrukturer. Denne mixen blir til sammen et særegent uttrykk og et bunnsolid og helhetlig album. 

Ser du etter noe litt utenom det du kanskje vanligvis putter i øra, så anbefales Margfolket og deres «The Imagninary Kingdom» på det varmeste.