Kategorier
Anmeldelser

Nightmare Lyre – To Those We Knew / To Those We Loved / To Those We Lost (EP)

Stemningsfullt.

Noen ganger sier ett presseskriv såpass mye at man bare må lytte etter…

«Nightmare Lyre er soloprosjektet til den kvinnelige norske musikeren med samme artistnavn. Det startet i 2012 med at jeg eksperimenterte med å lage metal og prog med digitale instrumenter på laptopen min, og har siden den gang fortsatt med ulik sjangereksperimentering. En rød tråd gjennom mesteparten av sangene mine har vært en uvanlig bruk av ukulele. På denne EPen tar jeg et steg fra å kun bruke digitalt programmerte ukuleler, til å bruke en akustisk-elektrisk barytonukulele som hovedinstrument.»

Det skal sies at man tenker kanskje ikke så mye over denne akustisk-elektriske barytonukulelen så ofte, men det man merker seg er hvor stemningsfullt og fint dette er. Dog noen sider av produksjonen tidvis kunne trolig låti enda kulere med ekte trommer. Spesielt siden man bruker ett trommesound som emulerer lyden av ett ekte trommesett. Men dette er en salig blanding av stemning og noe som kunne vært en kul booking på Inferno, eller enda bedre, Midgardsblot.

Hvem er Nightmare Lyre? Kvinnelig norsk musiker. Det er alt undertegnede vet. Etter litt dypdykk fant undertegnede også denne lille infoen på bandcampen: «Various pieces of random music made by a mentally ill Norwegian person. Obsessed with Ukuleles.»

Det som er sikkert er at dette er en eksperimentell artist med en god sans for atmosfære og med evne til å tilføye den noe stive post-black metal sjangeren en solid frisk pust.

+ Mixene er variable, men holder ett balansert og greit nivå.

+ Svært stemningsfullt.

+ Føles gjennomarbeidet.

+ Eksperimentelt.

+ Mer enn en EP, dog det blir beskrevet som en EP i presseskrivet.

– Føler ukulelen kunne så og si bare vært en gitar pga soundet.

– “The Hound ov Hades (Instrumental)”, som er en instrumental versjon av en humoristisk svartmetallsang jeg lagde om Tom Hanks filmen Turner & Hooch.» ødelegger vibben fra resten av låtene og kjentes helt unødvendig å inkludere. Låter forøvrig også dårlig mikset. Burde ligget igjen på harddisken.

– Litt frustrende å tenke på hvor kult det kunne vært med ekte trommer for å fullføre den organiske feelen som alt rundt de progga trommene har.

Råkkfolkscore: 7,5/10