Kategorier
Anmeldelser

Atena – Drowning Regret & Lungs Filled With Water (Album)

 

Ubenektelig kreativt.

«Drowning Regret & Lungs Filled With Water» kommer ikke til å treffe alle. Blandingen av metalcore, nu-metal og djent med dryss av 90-talls triphop og elektronika er tidvis eksperimentell og ikke alltid lett å fordøye.

Men…

Låtene er uhyre godt produsert og bandets vilje til å eksperimentere såpass langt er svært respektabel. Undertegnede bekymrer seg nok litt over at dette kommer til å slite med å leve opp til albumets kvalitet i en live-setting, med tanke på at sannsynligheten for at synther, elektroniske elementer og diverse kor trolig vil bli kjørt i bakgrunn på backingtracks og da kanskje kan kjennes noe livløst ut. Som ett album dog, er dette en svært kreativ affære dynket i noe obskure referanser og stemninger som kan snu på ei femøring og i all hovedsak på solide måter. Man kan tidvis få en liten følelse av at dette er en samling enkeltlåter satt sammen, spilt inn på forskjellig tidspunkt . Små variasjoner i EQ på vokal, trommer og gitarer tar litt vekk fra en helhetsfølelsen som album. At noen låter har en følelse av mer finpuss eller bedre gitarlyd enn andre gir en liten ubalanse.

Alt i alt en masterclass i «intet våger, intet vinner» med ett positivt enderesultat.

+ Godt produsert.

+ Kreativt.

+ Stemningsfullt.

+ Velspilt.

–  Noe tematikk kan fremstå litt for frempå og kanskje lider av å mangle en «less is more» og kryptisk skrivestil som muligens hadde matchet musikkens mystikk hakket bedre.

– Så ambisiøst at det kan bli knotete å gjenskape live.

– «+47 3029» blir en noe langdryg affære.

Råkkfolkscore: 8/10