Kategorier
Artikkel tips

Tips til hva en kan finne på i disse korona-tider #2

Kjederu deg? Fårru’kke tia til å gå? Trengeru litt inspirasjon?

Vi har hørt med musikkmiljøet om hva folk bruker sin tid på og hva spurt de hva de har av tips til hva man kan finne på i disse isolerte tider.

Morten Vikanes (The Nika Riots)

– Dette er virkelig tiden for å realisere prosjektene du har utsatt. Det er nå man skal lese ferdig den boka du har hatt liggende siden forrige sommerferie, det er nå du endelig skal ta tak i drømmen om å begynne å male. Du har endelig tid til å trene litt, gå en liten tur i skogen, og jaggu skal ikke klesskapet få en liten opprydning. Man får tillogmed tid til å klimpre litt ekstra på gitaren, kjøre en liten skypefylla med venner, binge en serie som egentlig var litt for lang, og du skal pynte litt på porteføljen din. Alt dette har du tid til nå. Jeg derimot, ble to og tre-barnsfar midt i corona-krisen, og hakke tid til en dritt. God påske! 🙂

Torgrim Torve (Dunderbeist)

– Bygge en stående hurdygurdy?

Robbe Madsen (Halcyon Days/Faen Pod)

– Blir det for mye gaming og Netflix som det også har blitt her, så man kan jo utrolig nok gå lei det også etterhvert. Driver man med musikk eller podcast ol, er jo dette en perfekt tid å bruke på F.eks låtskriving og nå når det blir vanskelig med gjester til pod, så kan man finne alternative løsninger for å holde det igang. Vi har kjørt litt tøys over skype uten gjester og starta å twitche fra gaming sessions (faenpod).

Jeg har også prøvd meg på baking av alle ting (med begrensa hell) og hvis man virkelig kjeder seg kan man gå igjennom de 4269 t-skjortene man har horda oppigjennom, sortere ut det man faktisk bruker og gi bort resten i en sånn fin Røde Kors container el. (De tar fortsatt imot klær og har egne tiltak for å hindre evt. spredning).

Aslak Heika Hætta Bjørn (Ondt Blod)

– Hver lørdag streamer Topcoat fra Harstad, norges kuuleste partyband og det eneste nordnorske bandet med egen turnébuss, konsert. De spilte i tre timer. Tre sett.

https://www.facebook.com/topcoat.no/

Erik Henriksen (The Skullingstons/ To Punks En Pod)

– Isolasjon og sosial distansering er noe jeg som en introvert har praktisert hele livet, så jeg kommer til å gjøre det jeg vanligvis gjør. Henge med guttungen, tegne, høre på musikk, spille inn ny og fete To Pønks En Pod episoder, lese bøker, se på Netflix, en god del hjemmetrening og 100% ferdiggjøre Assassin Creed: Odyssey.

Hett tips: Bruk denne nedtiden til å terpe teknikk (for min del blir det tromme teknikk) og skriv masse nye og fete låter til dagen vi kommer ut av isolasjon. Vi sees i pit’en!

Anders Bø (Ampmandens Døtre)

– Tips 1: bygg kjellerstue og hør på RÅKKFOLK. Tips 2: prøv å dra fram gamle plater. Gjerne dine topp 10. Ta fram god øl. Drikk. Og hør alle platene etter tur.