Kategorier
Anmeldelser

De Fremmede – Sci-fi under huden (Mini-album)

Ikke alle ideer MÅ gjennomføres.

«Sci-fi under huden’ er et mini-album laget under en selvpålagt begrensning om at plata skulle få plass på en 7″-vinyl. Plassbegrensningen på dette formatet gjør at hver side må være under 7 minutter og den totale spilletiden under 14 minutter. Med disse rammene som en inspirerende utfordring forsøkte bandet å lage et fullverdig album i kortformat. Resultatet ble en 12 spors plate med en total spilletid på litt i overkant av 12 minutter.»

Dette er beskjeden vi får i presseskrivet.

Men når dette «Mini-albumet» skrus på kjennes det ut som ett forsøk på å klippe og lime sammen småbiter av noen «rundt kjøkkenbordet»-demoer. Ett vers fra en låt her, noe skranglete pre-chorus derfra, ispedd smått billiglåtende elektronisk småplukk her og der. Aldri får man følelsen av at man hører en låt. Er som 20 demoer hvor det høres nesten frustrende tilfeldig klippet ut ca 30 sekunder fra hver.

Dette er fryktelig synd, fordi noen av ideene her låter faktisk litt magisk, men så skrangles det vekk med noe annet som høres ut som noe som kanskje bare skulle blitt begravet på en harddisk. Undertegnede sitter bare med ett ønske om at konseptet hadde blitt droppet og de bare hadde rendyrket 3-4 låter. Istedet blir det en slags snippet-fest som ikke er spesielt givende. Litt som når man skal venter 20 sekunder på å hoppe over to reklamer på youtube før man kommer til videoen man egentlig vil se.

+ Noen av utdragene/sangene har en magi ved seg.

+ Skal ha for at de tør.

– Miksen er ujevn, ubalansert og skranglete.

– Konseptet er mer irriterende enn givende.

Råkkfolkscore: 3/10