Kategorier
Hva Råkker Du Med?

Hva Råkker Du Med? Jørn Haagestad fra Boomerang Rapido

Jørn Haagestad

(Foto: Hanna Aarrestad)

Navn: Jørn Haagestad

Band: Boomerang Rapido

Gitarer/Basser: Jeg har spilt på en Gretsch G5420T Electromatic Hollowbody i alle år med Boomerang Rapido, men nå har jeg nettopp kjøpt meg en Fender 60s Jazzmaster RW 3TS, så det er selvfølgelig den jeg vil nevne her.

Pedaler: Jeg spiller rytmegitar, så jeg prøver å tilpasse lyden min så lead-gitaren får nok plass, uten at lyden min trenger å suge.

MXR sin Shin Juku Drive låter knallfett og har en rund og god lyd. Den brukes på så og si alle låtene våre hvor rytmegitaren ikke er clean.

Jeg trenger kanskje ikke si så mye om Boss FZ-5, så jeg lar være.

Digitech ToneDriver var den aller første pedalen jeg kjøpte meg (for å kunne spille refrenget i Radio av Alkaline Trio). Nå bruker jeg den når jeg trenger en mellomting mellom clean og drive’en jeg får fra MXR’en.

Mooer PURE Boost bruker jeg når jeg en sjelden gang iblant har et kort lead-parti hvor jeg trenger å stikke meg ut. Den tar lite plass på pedalbrettet og er utrolig enkel å bruke.

Boss DD-7 bruker jeg kun på to låter på den kommende EPen vår, men den er gøy å leke med på øving/alene

Amper: Jeg har en Fender 210R, og jeg husker at han som solgte den til meg da jeg var 17/18 år sa at jeg ikke trengte en rørforsterker og at denne låt «moderne». Nå vinner jeg nok ingen stilpoeng, spesielt blant de som gidder å lese om andres utstyr, men jeg er typen som kommer på lydsjekk uten preferanser og stiller alt på klokka 12 og er happy. Reverb-knotten har falt av, så den får jeg ikke brukt mer. Noe som er synd, for det var kanskje den knotten jeg fikla mest med. Sikkert derfor den datt av.

Mest representativt opptak av Gitar/Basslyd: https://open.spotify.com/album/3MllVH4SRzJBGsyZTZQOHe?si=6sGKqUoVRoKatR4dz2CrLg&nd=1&fbclid=IwAR1iRUakuAM9vkMjsvTSS59t7mD4FssWbbhxaSB0xFzYWpzcgUPbtIaGZgg

Siste kloke ord eller tips: Ikke vær så kresen. Sett knottene på forsterkeren på klokka 12 og se hva som skjer. Trommisen din kommer til å takke deg for at du var så rask. Ikke trenger du mer vokal i monitor heller

 

ERRU KEEN PÅ DELE DITT USTYR MED OSS ANDRE UTSTYRSNYGJERRIGE?!?! TRØKK HER!