Kategorier
Anmeldelser

Halcyon Days – July (Singel)

Halcyon Days virker å modne. Låta «July» kjennes mer moden og avbalansert ut. Den kan nesten kalles for litt fin.

Halcyon Days har undertegnede alltid fått en følelse av å være ett ungt band (til tross for å ha ett bredt alderspenn i bandet)  med mye teenage angst og kanskje ikke de mest catchy låtene. Litt for frustrert til å klare å virkelig være catchy på ett vis.

Men «July» kjennes ut som en modning på flere fronter. Låta låter stort og luftig som resultat av mindre chugging og en bedre miks. Det er stemningsfullt og fint. Vokalene er også litt mer avbalanserte og artikulerte. Dog undertegnede ikke helt klarer å høre sånn altfor mye forskjell på vokalene utenom cleanpartiene. De er to vokalister som skriker ganske likt. Får en til å undre hvorfor de egentlig trenger to vokalister. Kanskje pustepauser? Følelsen av sterkere låtskriving, ett større lydbilde, samt smakfulle gitarer som låter litt mer simplistisk, gir det hele en solid følelse og føles mindre «angst» og «frustrasjon»,  og mer «refleksjon» ut. Dette er kledelig.

«Bedre miks» ble nevnt. Og miksen er betraktlig bedre enn tidligere låter og høres storslagent ut. Det høres ut som bandet er i rette hender og at skiva, som kommer i juni,  kommer til å låte penger.

+ Kanon miks.

+ Vokalene kjennes høres mer artikulert ut og låter bra.

+ Velspilt.

+ Mer moden feel.

+ Stemningsfullt.

+ Bra produksjon.

– To vokaler som låter så likt at det tidvis kjennes ut som de ikke gjør det meste ut av at de er to forskjellige personer.

Råkkfolkscore: 8/10